Nove zanimacije na gradskom stadionu

Nova imena i novi "look" Gorice

Utorak, 04.02.2014.
Pregledano 2754 puta
Foto galerija
Foto galerija
Tajništvo
U posljednjim danima prelaznog roka u Italiji Gorica je ostvarila suradnju sa još jednim klubom jedne od najjačih liga svijeta. Iz Torina na šestomjesečnu posudbu stiže dvadesetdevetogodišnji vezni igrač Ilyas Zeytulaev (Uzbekistan) koji bi trebao ojačati redove Gorice i ozbiljno se nametnuti u ostvarenju što boljih rezultata. Isti dan Gorica dobiva još jednog igrača koji može konkurirati na poziciji zadnjeg veznog i bočnog igrača a radi se o dvadesetjednogodišnjem Ivanu Tokiću koji je u Goricu stigao iz Zadra. Gorica je u pripremnoj fazi do danas odigrala ukupno 4 utakmice, a u svim utakmicama stručni stožer koristi 28-30 igrača i rotira gotovo svakih 30 minuta. Iako je rezultat pripremnih utakmica za Goricu nevažan važno je spomenuti da je u prvoj utakmici Gorica u nemogućim snježnim uvjetima poražena od Lokomotive 0:3 dok je u drugom prijateljskom ogledu slavilo Vrapče 0:2. Prvog dana veljače u subotu je Gorica u Španskom slavila protiv Stupnika 3:0 (Abuselyna 2x i Cvrk), a posljednja pripremna utakmica pred odlazak u Novigrad odigrana je danas u Vrbovcu gdje je Gorica pobijedila domaćina 2:0, a dvostruki strijelac je bio Ivan Antolek.

Gorica je prema najavama i nakon odobrenja od strane Ustanove za upravljanje ŠRC-a pokrenula radove u kompletnoj adaptaciji tajništva a dovršetak mora biti do 28. veljače kada će Gorica dan kasnije u prvom kolu ugostiti Rudeš. U tajništvu kluba će se zamijeniti postojeći prozori, kompletan namještaj, napraviti novi pregradni zidovi i montirati nova klizna vrata između tri postojeće prostorije. Radi se i rekonstrukcija postojećih instalacija, spustit će se i dio stropa, a zatvorit će se i postojeća staklena stijena prema hodnicima.

Predviđena je i kompletna zamjena rasvjete te će se ugraditi nova led rasvjeta u svim prostorima. Sve radove klub financira u cijelosti iz vlastitih sredstava i sponzora, a unatoč predviđanjima da će vrijednost radova i namještaja biti manja od 70.000 Kn očekuje se da će zbog dodatnih ulaganja u instalacije  i zamjene prozora vrijednost ukupnih radova doseći iznos preko 90.000 Kn. Ova investicija izvršit će se zahvaljujući dijelom i prihodu od transfera Karla Težaka u Zavrč, čime Gorica potvrđuje i dalje svoje namjere da jedan dio svojih prihoda i dalje ulaže u stadionsku infrastrukturu. Nakon komentatorskih kabina, prostorija za sigurnosne službe na zapadnoj tribini, ekonomata, trenerskih svlačionica i četiri svlačionice za momčadi, investicija u tajništvo zajedno sa svim navedenim oplemenit će vrijednost stadionske infrastrukture za više od 300.000 Kn što nije beznačajno, a uz spomenute, slični radovi u prostorijama nisu poduzimani još od 1987. kada je stadion i sagrađen.

Odlukom upravnog vijeća Ustanove za upravljanje ŠRC svoj doprinos u investicijama dat će i Ustanova i to iznosom od 50-60.000 Kn ovisno o mogućnostima te sigurno u ovoj godini možemo očekivati i daljnje aktivnosti na ulaganjima u infrastrukturu.

Seniori Gorice u petak putuju za Novigrad gdje će u 6 pripremnih utakmica i dodatnim treninzima izbrusiti formu za nastavak prvenstva. U izvršnom odboru se rade daljnje pripreme za još neke novosti u životu kluba a nakon prve TV premijere sportskih kronika u produkciji HNK Gorice očekujemo i ozbiljne pripreme oko izdavanja najavljenog klupskog lista.