Juniori minimalno poraženi u finalu seniorskog kupa

Utorak, 20.05.2014.
Pregledano 1394 puta
Foto galerija
Foto galerija
Juniori minimalno poraženi u finalu seniorskog kupa
Gorica tradicionalno već treću godinu gura svoju juniorsku momčad u kupu nogometnog središta Velike Gorice, a mladost Gorice već treću godinu završava spomenuto natjecanje u finalu. I dok su prije dvije godine mladići Gorice nadvisili Udarnik u finalnoj utakmici u Vukovini dvije godine kasnije igrao se uzvrat u kojem je Udarnik bio domaćin i sa 1:0 na kraju ipak zasluženo osvojio kup.

Juniori Gorice su imali svega jedan dan odmora nakon teške prvenstvene utakmice u Dubravi, a nažalost nije bilo opcija igrati tu utakmicu dan kasnije pa je zbog izostanaka nekolicine trener Tomčić posudio vršnjake iz seniora koji su u prvenstvu imali manju minutažu (Kovačića, Striku i vratara Šuškovića) te Damira Žutića koji je jedini danas zaigrao iz standardne postave seniora Gorice. Bila je to prigoda i za stručni stožer Gorice (Lončarević, Čalo) koji je iz hladovine pratio utakmicu da vidi ima li među ovim mladićima materijala za nešto više.

Pogotkom iz prvog dijela Udarnik je na kraju slavio sa 1:0. Svakoj momčadi je pripalo po poluvrijeme, a mladost Gorice prema prilikama u drugom dijelu bila je jako blizu izjednačenju, no nedostajalo je malo sreće. U dva navrata su domaći već bili svladani, no u prvom je vratnica spriječila da lopta Žutića pored već savladanog Žugaja uđe u mrežu, a u 77. minuti utakmice Gorica je iz čiste situacije izjednačila no linijski sudac Meić je uz veliko negodovanje kibica Gorice presudio da se rezultat ipak do kraja neće mijenjati.

Pehare i medalje podijelili su gradonačelnik Barišić i njegov zamjenik Kolarec, a mladost Gorice je i ovaj puta potvrdila da se gotovo ravnopravno može nositi sa svim velikogoričkim seniorskim klubovima,  unatoč činjenici što u momčadi prevladavaju ulazni juniori uz pokojeg kadeta. Nažalost teško je davati ocjenu o mogućnostima pojedinaca za konkurenciju u II HNL, jer ova utakmica je tek buduća razina IV HNL, a i danas se vidjelo da mnogima nedostaje ta razina seniorskog iskustva i čvršćeg nogometa, no takve predodžbe i ocjene ćemo ipak ostaviti za struku.